Основные аспекты налогообложения подарков от работодателя

18 июн, 13:06

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що вартість безоплатно отриманих працівниками товарів (подарунків) від роботодавця включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу таких працівників як додаткове благо, крім випадків, передбачених статтею 165 Податкового кодексу України.

Зокрема, статтею 165 Податкового кодексу України встановлено, що до оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість подарунків, а також призів переможцям та призерам спортивних змагань, якщо їх вартість не перевищує 50% від однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, встановленої на 1 січня звітного податкового року за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

У 2014 році така гранична сума становить 609 грн.

Вартість дарунків, яка не перевищує 609 грн, відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ за ознакою доходу "160". Якщо ж вартість подарунків, які надаються роботодавцем працівнику, перевищує 609 грн., то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб з використанням коефіцієнта за ставками 15% та/або 17% та відображається у ф. 1ДФ за ознакою доходу "126", як додаткове благо.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182909.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua