Относительно сертификатов по перевозке товаров по форме «EUR.1»

18 июн, 13:07

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що з 1 червня 2014 року митниці Міндоходів здійснюватимуть видачу сертифікатів на товари українського походження, що експортуються до держав Європейської асоціації вільної торгівлі (ЕАВТ), до складу якої входять Швейцарiя, Норвегiя, Iсландiя, Ліхтенштейн, у зв’язку з чим надано Методичні рекомендації оформлення та видачі сертифікатів з перевезення товарів з України за формою «EUR.1».

Так, для видачi сертифiката експортер повинен пред'явити митницi такi документи:
заяву, що мiстить декларацiю експортера для видачi сертифiката (далi - заява), за формою, визначеною додатком 3а до Угоди(додається).
      заповнений вiдповiдно до вимог Угоди бланк сертифiката (оригiнал бланка сертифiката, двi паперовi копiї сертифiката);
      документи, що пiдтверджують походження товарiв з України, у разi якщо це перша поставка таких товарiв до держав ЄАВТ.

Сертифiкат видається або приймається рiшення про вiдмову у видачi сертифiката протягом трьох робочих днiв з дня, наступного пiсля реєстрацiї заяви у митницi Мiндоходiв. Посадова особа митницi Мiндоходiв, яка приймає рiшення видати сертифiкат, вписує номер сертифiката. Виданий митницею Мiндоходiв сертифiкат реєструється в журналi, у якому зазначаються:  дата видачi сертифiката; короткий опис товарiв, на якi видається сертифiкат; країна, для якої призначається сертифiкат; номер сертифiката; прiзвище, iм'я та пiдпис експортера або його уповноваженої особи, що отримав сертифiкат та документи, що пiдтверджують преференцiйне походження товару; пiдпис посадової особи митницi Мiндоходiв, що видала сертифiкат;  примiтки.

 Оригiнал та копiя сертифiката, а також документи, що пiдтверджують преференцiйне походження товарiв, передаються експортеру. Копiя сертифiката та документи, що пiдтверджують походження товару з України, повиннi зберiгатися експортером протягом трьох рокiв.

 Звертаємо увагу, що митниця вiдмовляє у видачi сертифiката, якщо: сертифiкат та/або заяву заповнено неправильно; товари, на якi представлено заяву щодо видачi сертифiката, не вiдповiдають вимогам преференцiйного походження або якщо експортер не надав документи, що пiдтверджують преференцiйне походження товарiв.

 Зазначена інформація міститься в листі Міністерства доходів і зборів від 20.05.2014 року № 11597/7/99-99-24-02-08-17 «Про видачу сертифiкатiв з перевезення за формою "EUR.1"».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182910.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua