Визит Министра энергетики и угольной промышленности Украины Ю.Продана в Венгрию

18 июн, 17:59

18 червня 2014 року відбувся візит Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ю.Продана та Голови правління НАК „Нафтогаз України” А.Коболєва до Угорщини.

У ході візиту Ю.Продан та А.Коболєв взяли участь у роботі Форуму з питань енергетичної безпеки. Учасників Форуму було поінформовано про енергетичну політику України, перебіг та перспективи тристоронніх консультацій щодо ціни та умов поставок російського газу, а також реструктуризацію енергетичного сектору України.

Українською стороною було заявлено, що пропозиція ЄК, яка була оприлюднена на останньому раунді тристоронніх консультацій,  може бути основою для компромісного та взаємовигідного рішення. У разі прийняття російською стороною зазначеного компромісного рішення питання постачання газу до України та країн ЄС може бути тимчасово вирішене до його остаточного врегулювання у відносинах між НАК “Нафтогаз України” та ВАТ „Газпром”. 

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ю.Продан і Голова правління НАК „Нафтогаз України” А.Коболєв також провели зустрічі з Міністром зовнішньої торгівлі та закордонних справ Угорщини Т.Наврачічем та Міністром національного розвитку Угорщини М.Шестаком, у рамках яких обговорили актуальні питання європейської енергетичної безпеки та українсько-угорської взаємодії в енергетичній сфері. Сторони погодилися щодо доцільності збільшення обсягів поставок газу до України територією Угорщини та якнайшвидшого підписання українсько-угорсько-хорватської Декларації щодо проекту будівництва Адріатичного газового коридору.

Окрім того, у рамках участі у Форумі відбулась зустріч Ю.Продана та А.Коболєва зі Спеціальним посланником та Координатором з питань міжнародної енергетики Державного департаменту США К.Паскуалем та Керуючим директором з енергетики ЄБРР Р.Пуліті. Під час зустрічі сторони обговорили питання розвитку українсько-американського співробітництва в енергетичній сфері та подальші шляхи підвищення енергетичної безпеки, у тому числі диверсифікації енергозабезпечення України.  


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182934.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua