Продан отмечает необходимость усилить охрану объектов газотранспортной инфраструктуры от возможных диверсий

19 июн, 11:50

Про це Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан зазначив у листі до Єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера. «Ми посилюємо охорону об’єктів газотранспортної інфраструктури задля запобігання можливим диверсіям. На жаль, в даній ситуації, ми оцінюємо ризик таких диверсій як дуже високий», - пояснює Міністр.

 

Юрій Продан поінформував, що попри заклики Єврокомісара до російської сторони щодо запобігання ескалації проблеми, ВАТ «Газпром» у понеділок 16 червня о 9-00 за київським часом припинив подачу природного газу в Україну.

 

«Звичайно, це створює екстремальну ситуацію у забезпеченні природним газом українських споживачів та сталого транзиту газу до країн ЄС. Але ми, як і обіцяли, будемо намагатися забезпечити надійність та безперервність такого транзиту. Ми будемо це робити доти, доки для цього буде технологічна можливість.» - запевнив Юрій Продан.

 

Крім того, Юрій Продан звернувся до Єврокомісара з пропозицією сформувати відповідну оперативну групу з представників ЄС, які б могли пересвідчитись безпосередньо на газовимірювальних станція та у диспетчерських пунктах, що українська сторона виконує свої зобов’язання по транспортуванню природного газу до країн ЄС.

 

У завершення листа Міністр Юрій Продан висловити подяку Єврокомісару з питань енергетики Гюнтеру Оттінгеру, а також представникам Єврокомісії, за зусилля, направлені на розв’язання існуючої проблеми щодо постачання природного газу.

 

«Поки що ми не досягли згоди з третьою стороною переговорів. Єдина причина – відсутність налаштування російської сторони на конструктивний підхід. Але ми і надалі готові продовжити наші спільні зусилля задля  подолання кризи.» - зазначив Міністр Юрій Продан.  


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182976.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua