Киевляне спасли Сырецкую рощу

19 июн, 18:32

Атракціону “Мотузковий парк пригод” у “Сирецькому Гаю” не буде. Мешканці Сирця під час громадських слухань одноголосно висловилися проти цього проекту. Відповідно до ухваленого рішення будівельні роботи, які фінансував естонський бізнесмен Айвара Ноорметса з компанії “Сейклар” (Seiklar), припинять і звільнять територію парку.

Ми виявили, що будівництво атракціону вели не у тій частині парку, про яку йшлося у проектній та дозвільній документації”, — коментує Ігор Мельник, координатор ініціативної групи “Збережемо Сирецький Гай”. Більше того, за його словами, згідно із затвердженим «Проектом утримання парку-пам’ятки садового паркового мистецтва загальнодержавного значення “Сирецький Гай”» від 25 серпня 2004 року, у цьому місці взагалі заборонено підвішувати на деревах гамаки та гойдалки.

Цього документу було б цілком достатньо, аби не допустити будівництва атракціону у парку, який має статус ПЗФ, — впевнена Наталя Вишневська, активістка Національного екологічного центру України. — Зрозуміло, що забудовники хотіли використати заповідну територію, розташовану в дуже зручному місці поруч із метро, задля отримання прибутку. Тому в інвестиційному проекті йдеться про 60 посадкових місць, столики, мангали та продаж безалкогольних напоїв”.

Ноорметс звинувачував мешканців району в наклепі щодо зрубаних столітніх сосен та наголошував на некомпетентності тих, хто організував зібрання. Тим не менш, захід закінчився ухваленням резолюції на користь ініціаторів:
- Заборонити проект “Мотузковий парк пригод” у “Сирецькому Гаю” та запропонувати інвестору інше місце.
- Провести розслідування порушення законодавства посадовими особами Подільської державної адміністрації.
- Створити робочу групу щодо покращення та контролю діяльності Утримувача зелених насаджень Подільського району.

У громадських слуханнях взяли участь мешканці вулиць Котовського, Тираспільської, Стеценка та Саратовської, інвестори, утримувачі парку, представники Подільської адміністрації та чиновники з Міністерства екології та природних ресурсів. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183001.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua