Результаты борьбы с «Налоговыми ямами» и незаконным возмещением НДС

20 июн, 11:35

Днями в ДПІ у Шевченківському ГУ Міндоходів у м. Києві для районних ЗМІ проведено брифінг із заступником начальника Людмилою Демченко на тему «Забезпечення надходжень ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві до бюджетів усіх рівнів. Створення сприятливих умов для ведення бізнесу».

На брифінгу Людмила Дмитрівна повідомила, що наразі ДПІ плідно працює над ключовим завданням керівництва Міндоходів, що полягає у забезпеченні стабільності надходжень до бюджету. Дана стабільність має забезпечуватись насамперед коштами, що надходитимуть від так званих «податкових ям», а також попередженням та недопущенням незаконного відшкодування ПДВ. Діяльність «податкових ям» - полягає насамперед у наданні фіктивними підприємствами послуг по отриманню схемного кредиту з ПДВ та мінімізації податку на прибуток. Такий тіньовий обіг коштів призводить до недоотримання відповідних податкових надходжень до державного бюджету.

Працівниками ДПІ проводиться широкомасштабна боротьба з обігом тіньових коштів і відпрацьовується ряд завдань керівництва ДПІ, щодо протидії формуванню схемного кредиту. Завдяки викриттю таких схем, обсяги незаконного кредиту невпинно зменшуються.

Ряд схем мінімізації та оптимізації при сплаті податків виявляється, зокрема у ході проведення документальних перевірок. Найпоширеніші із них - це завищення собівартості виконаних робіт шляхом залучення до ланцюгів постачання фіктивних суб’єктів господарювання, по яких підтверджено відсутність реального здійснення господарських операцій та котрі сформували свій податковий кредит за рахунок підприємств – «податкових ям».

Результат нашої боротьби з такими підприємствами - зменшення заявок на незаконне відшкодування ПДВ та збільшення сум самостійно нарахованих податкових зобов’язань. Зі зменшенням кількості недобросовісних платників пропорційно зростає і кількість платників, що отримують відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Так протягом поточного року автоматично відшкодовано майже 7,8 млн. грн.. Для порівняння у відповідному періоді 2013 року автоматично відшкодовано 7,4 млн. грн..

Таким чином, левова частка надходжень бюджету складає кошти, що надійшли за рахунок ліквідації «податкових ям» та корупційних схем із отримання незаконного податкового кредиту.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183043.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua