С каждым годом все больше желающих пользуются услугами Центра обслуживания плательщиков ГНИ

20 июн, 14:31

На обліку в ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві знаходиться більше 50 тисяч платників податків, в тому числі: майже 27 тисяч юридичних осіб та більше 23 тисяч – фізичних осіб.

Діяльність Центру обслуговування платників ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві забезпечується працівниками з чотирьох структурних підрозділів та Акредитованого Центру сертифікації ключів.

З кожним роком все більше платників користуються послугами, що надаються в Центрі обслуговування платників та отримують певну інформацію для успішного ведення бізнесу та співпраці з органами Міндоходів.

Для зручності платників та недопущення виникнення черг працює система «Електронна черга».

У період січень-травень 2014 року Центром надано 11 411 адміністративних послуг; інформативно-консультаційних послуг – 97 309; прийнято вхідної кореспонденції – 35 492; видано 2 420 електронних ключів.
За цей період платники звертались за консультаціями, з наступних напрямків:
- застосування податкового законодавства – 60%;
- організація та провадження підприємницької діяльності – 15%;
- адміністрування єдиного соціального внеску – 20%;
- отримання та підтримка програмного забезпечення електронної звітності – 3%;
- інші питання – 2%.

В Центру обслуговування платники мають можливість безкоштовно отримати бланки заяв та податкових декларацій, а також здійснити безкоштовне ламінування та ксерокопіювання.

З метою активного залучення відвідувачів до оцінювання якості надання послуг у Центрі постійно проводиться електронне анкетування за допомогою електронної книги, а також здійснити письмове анкетування. За січень – травень отримано 311 письмових анкет, з позитивною оцінкою роботи Центру. Результати електронного анкетування щомісячно контролює ГУ Міндоходів у м. Києві.

З метою максимального залучення платників до оформлення електронних ключів, працівники ЦОПу постійно проводять роз’яснювальну роботу серед платників, відвідувачів, про переваги електронної звітності. Так, за 5 місяців цього року до оформлення договорів на здачу звітів в електронному вигляді залучено близько 3 500 платників.

У Центрі обслуговування платників комп’ютери підключені до мережі Інтернет, функціонують зони «WI-FI», що дає можливість відправити електронну звітність через мережу Інтернет. На постійній основі організовано проведення тренінгів з платниками щодо електронного звітування. Навчання проводяться на комп’ютерах Центру обслуговування платників або, за бажанням платника - на його власному ноутбуці.

В залах Центру на стендах розміщена актуальна інформація, а також розповсюджується власна друкована продукція з роз’ясненнями податкового та іншого законодавства.

Фахівці ЦОПу й надалі будуть намагатись створювати усі необхідні умови для зручного та комфортного відвідування Центру та налагодженню успішної співпраці з ними.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183070.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua