Военных из киевской части № 3066 отправляют без экипировки в зону АТО

20 июн, 14:46

Мобілізованих вояків київської частини №3066 при МВС збираються відправляти без належної амуніції та забезпечення у зону АТО і запропонували забезпечити себе власноруч.

20 червня о 15-00 відбудеться прес-конференція за участі Олени Заглади (дружини військового з частини №3066) та волонтера Юлії Вочер. Місце проведення: інформаційно-аналітична агенція “Главком” (вул.. Шовковична 8/20)

Після неї, з ініціативи родичів військових, о 16-00 відбудеться пікет головного управління МВС України (вул. Академіка Богомольця 10) з вимогою прояснити ситуацію з відправкою на схід військових без належного забезпечення (контакти: 0661766222).

Лише нещодавно набула розголосу справа про відправку київського гарнізону в зону АТО без жодного забезпечення,  як подібна історія повторюються знову. А саме, у четвер, 19 червня, бійці київської частини №3066 повідомили рідним, що 21 червня,  вони вирушають на Луганщину в зону АТО для участі в бойових діях. Вояків попередили, що вони повинні самі себе забезпечити усім необхідним: бронежилетом, каскою тощо.

Родичі військових приїхали до Києва, щоб вимагати від вищого керівництва МВС пояснити свої дії. Дружина одного з вояків, Олена, так прокоментувала ситуацію:

“До сільської ради зателефонували, попросили чоловіка прийти до військкомату. Вручили повістку, відправили на мед. комісію. Чоловіка мобілізували 2 квітня. У чоловіка роздроблена п'ята, довго ходити він не може, бо набрякає дуже сильно нога. Лікарі обіцяли, що його з місця служби комісують але насправді мед. комісія буле лише формальною і він залишився служити. Ми також маємо дочку-інваліда, яка дуже часто і дорого хворіє. На це також ніхто не захотів зважати.

Через день його привезли в Березань, там жили в наметах. Медичного забезпечення не було зовсім. За час, який чоловік там був, солдата-строковика вбило струмом в похідному душі. Чоловік казав, що коли блискавка, то дуга йде зовсім поряд з палатками, бо дроти мокрі на сирій землі лежать. З ним в місце служби приїхало навіть двоє людей з епілепсією, в них в день приїзду сталися напади епілепсії, ледве врятували. За 3 тижні навчань чоловік вистріляв всього 6 патронів на стрільбах і один  раз були тренування на звільнення будинків від злочинців. Потім їх перевели в Київ (Щорса 38). 17 червня ввечері комбат повідомив, що їх відправляють у зону АТО і вони мають менше тижня часу щоб екіпірувати себе самі.“

Інші військові наголошують, що медкомісія проходила нашвидкуруч з порушеннями і до лав армії потрапили ті, хто за станом здоров’я або ж за сімейним станом не в змозі повноцінно нести службу.

Рідні та громадськість просять забезпечити захисників Батьківщини усім необхідним (одягом, харчуванням, засобами захисту, зброєю, наметами тощо), аби вони гідно несли службу й виконували бойові завдання задля звільнення нашої держави від терористів. Адреса: Частина 3066 на Печерську, вул. Щорса, 38-а (при МВС)


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183082.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua