Украинские врачи спасли зрение 40 недоношенным малышам

20 июн, 14:51

Протягом минулого року лікарі Київського Центру мікрохірургії ока провели 40 успішних операцій по лікуванню ретинопатії недоношених немовлят, що дозволило врятувати малюкам зір.

За словами головного лікаря Центру С.Рикова, ретинопатія недоношених є вкрай важким захворюванням очей, яке часто призводить до безповоротної втрати зорових функцій.

"В середньому десь у 20% недоношених дітей, тобто приблизно у кожного п'ятого недоношеного, виникає ретинопатія. І це дійсно дуже серйозно, адже якщо вчасно не діагностувати захворювання та не зробити операцію, то зір можна втратити на все життя. За минулий рік ми успішно провели близько 40 таких операцій, і продовжуємо робити їх зараз. У нашому Центрі є усе необхідне новітнє обладнання, яке дозволяє провести малоінвазивну операцію, із найменшими ризиками, та зр обити лікування абсолютно ефективним", - сказав С.Риков.

Ретинопатія недоношених  у більшості випадків виникає у малюків, вагою від 500 грамів до 2 кг. При виявленні захворювання, огляди проводяться 1 раз на тиждень до повного регресу.

Перший огляд проводиться на першому тижні життя, потім кожні 2 тижні до досягнення 36-тижневого віку. Надалі обстеження проводять щомісяця до досягнення 6-місячного віку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183084.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua