В Шевченковском районе столицы жители смогут контролировать ЖЭКи

24 июн, 11:53

Шевченківська райдержадміністрація видала розпорядження, згідно якого відтепер на якість житлово-комунальних послуг безпосередній вплив здійснюватиме громада району через органи самоорганізації населення. Зокрема, плани ремонту будинків будуть формуватися разом з ОСНами, представникам будинкових комітетів буде надано безперешкодний доступ до місць проведення робіт, а прийматися виконані ремонти також будуть комісією за участю громадськості.

«Хто краще ніж сам платник зможе оцінити раціональність використання його грошей?   - прокоментував нововведення голова району Петро Пантелеєв, - При тому дефіциті коштів на ремонт житла, який зараз присутній, важливо якомога ефективніше використати наявний в ЖЕКах ресурс. Тому наше рішення - це не експеримент, а життєва необхідність. Впевнений, що така практика найближчим часом буде розповсюджена у всьому місті.»

Нагадаємо, сьогодні діяльність ЖЕКів повинні контролювати майже 20 різноманітних державних органів. Проте  робота ЖЕКів від цього не поліпшується і навпаки стає менш якісною і непрозорою. При цьому самих мешканців, як споживачів житлово-комунальних послуг практично відсторонено від  контролю за якістю тих самих послуг.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183219.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua