Подписание экономической части соглашения с ЕС - это большой шанс для Украины

24 июн, 20:05

«Євроінтеграційний процес – це унікальний шанс для України та вітчизняної економіки динамічно і системно, на високій державницькій основі формувати європейські стандарти на українській землі. Це в першу чергу – покращення якості життя громадян, верховенство права, зростання конкурентоспроможності економіки, адаптація наших товарів до високих стандартів. Для нас має принципове значення,  щоб підписання угоди розглядалося не як самоціль, бо після підписання чуда не буде – це тільки початок дуже складного шляху», – таке під час засідання в УСПП Економічної ради громадських організацій, галузевих асоціацій та організацій роботодавців заявив президент союзу промисловців і підприємців, голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток» Анатолій Кінах.

За його словами, після підписання економічної частини угоди з ЄС, Україні належить пройти важкий і витратний шлях модернізації власної економіки, створення сприятливого ділового середовища. Важливо усвідомлювати і бути готовими протистояти  ризикам, адже наша економіка поки що неконкурентоспроможна. «В Європейському Союзі вартість кредитних ресурсів наближається до нуля. А в Україні – від 20 до 30%! Такі ставки просто унеможливлюють рентабельність будь-якого виробництва. У нас низька продуктивність праці, зношені виробничі потужності – ситуація критична. В Україні і досі немає національної програми адаптації української економіки до європейських стандартів», – заявив Кінах.

За підсумками засідання Економічної ради було ухвалено звернення до Президента України, Уряду, Верховної ради з пропозицією сформувати цільові програми з адаптації вітчизняної економіки до стандартів ЄС і залучити до цього процесу підприємців та експертів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183247.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua