Целеустремленный ориентир на обеспечение социальной стабильности

25 июн, 15:13

Україна є правовою та соціальною державою, основним завданням якої є створення сприятливих умов для життя її населення. Тому ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, як і загалом уряд країни, приділяє значну увагу соціальній політиці держави, яка спрямована на підвищення добробуту членів суспільства, забезпечення соціальної стабільності у країні.

Запровадження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), спрямовано на результативне формування страхових коштів, та ефективне використання коштів соціального страхування. Обсяг зібраних внесків на соціальне страхування також впливає на ефективність роботи системи адміністрування в цілому.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника податку. У разі несвоєчасної сплати єдиного внеску (або не в повному обсязі) до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум єдиного внеску, а на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення.

Відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску є, зокрема фізичні особи – підприємці.

Нагадуємо, що розмір мінімального єдиного соціального внеску для підприємців у ІІІ кварталі становить щомісячно: 433,75 грн. – для платників на загальній системі оподаткування та  382,39 грн. для платників єдиного податку.

Тож, закликаємо, Вас дотримуватися чинного законодавства та не порушувати терміни сплати податків і зборів, зокрема вчасно сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування! Адже, в першу чергу сплачені вами кошти єдиного внеску забезпечують виплату державою платежів, таких як пенсії та допомоги соціально незахищених верств населення.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183319.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua