Укрпочта выпустила конверт к 80-летию Национального заповедника «София Киевская»

25 июн, 19:56

25 червня 2014 року Укрпошта презентувала художній немаркований конверт «Кирилівська церква» та здійснила урочисте спецпогашення «80-річчя заснування Національного заповідника «Софія Київська». Церемонія спецпогашення проходила у «Будинку митрополита» на території «Софії Київської».

 

В урочистостях з нагоди 80-річчя заснування національного заповідника «Софія Київська» взяли участь заступник Міністра закордонних справ України, голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Данило Лубківський, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Олена Сердюк та перший заступник генерального директора Укрпошти Роман Стасів.   

 

Перлина слов’янської та світової культури – Софійський собор – дістав статус заповідника у 1934 році. Значущість цієї видатної пам’ятки історії та архітектури підтверджується його включенням до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Діяльність заповідника також була високо оцінена світовою громадськістю: у 1987 році «Софія Київська» отримала Європейську Золоту медаль за збереження історичних пам’яток.

 

Укрпошта не вперше випускає продукцію із зображенням видатних пам’яток історії, що входять до складу Національного заповідника «Софія Київська». Національний оператор увіковічнив на поштових марках та художніх конвертах зображення Софійського собору, Андріївської церкви, Золотих воріт та Судацької фортеці. З нагоди відзначення 80-річчя Національного заповідника «Софія Київська» Укрпошта випустила конверт із зображенням ще однієї пам’ятки у складі заповідника – Кирилівської церкви.

 

 «Культурно-історичне значення Кирилівської церкви як однієї з найдавніших православних святинь Східної Європи вражає. Після Софійського собору це другий храм у Києві, який зберігся з часів Стародавньої Русі в справжніх стінах, і, на додачу, зберіг давньоруський живопис. Дуже приємно, що Укрпошті вдалося доторкнутися до цієї перлини історії, побудованої на наших землях, та  випустити конверт з її зображенням», – відзначив перший заступник генерального директора Укрпошти Роман Стасів на урочистій церемонії спецпогашення.

 

Дизайн конверта «Кирилівська церква» створила художниця Наталія Михайличенко. Конверт, випущений накладом 87 000 примірників, можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183325.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua