В Киевском городском медицинском колледже обнаружены потери более чем на 1 млн. грн.

26 июн, 12:45

Порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів на суму 1 млн грн виявили фахівці Держфінінспекції в м. Києві під час планової ревізії Вищого навчального закладу «Київський міський медичний коледж».

Зокрема, керівництво навчального закладу зайво виплатило стипендії випускникам, а також не забезпечило відшкодування вартості навчання випускниками, які навчалися за державним замовленням і не відпрацювали у державному секторі 3 роки. Допущені порушення призвели до збитків державного бюджету на суму 838 тис. грн.

Також, коледж безпідставно перерахував Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації кошти, отримані за оренду приміщень на суму майже 189 тис. грн.

Окрім того, в навчальному закладі за завищеною вартістю оплатили підрядні ремонтно-будівельні роботи, покрили коштами коледжу вартість комунальних та експлуатаційних послуг, що їх спожили орендарі, виплатили зайву заробітну плату працівникам, через що із порушенням використано майже 40 тис. грн.

Держфінінспекція в м. Києві направила керівництву коледжу вимогу щодо усунення та повного відшкодування виявлених порушень, посилення контролю за використанням бюджетних коштів та притягнення винних осіб до відповідальності.

За порушення бюджетного законодавства до Вищого навчального закладу «Київський міський медичний коледж» застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Одну посадову особу навчального закладу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про виявлені правопорушення повідомлено правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києв


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183375.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua