Могут ли плательщики единого налога быть плательщиками НДС?

27 июн, 11:37

Відповідно до ст. 182 Податкового кодексу України, якщо особа, яка відповідно до ст. 181 Податкового кодексу України,  не є платником податку у зв’язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні або є меншими від встановленої зазначеною статтею суми, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою.

Відповідно до ст. 14 Податкового кодексу України, особою для цілей оподаткування відповідно до розділу V Податкового кодексу України є будь-яка із зазначених нижче осіб, зокрема:

а) юридична особа, створена відповідно до закону у будь-якій організаційно-правовій формі, у тому числі підприємство з іноземними інвестиціями, яка є платником єдиного податку за ставкою, що передбачає сплату податку на додану вартість;

б) фізична особа - підприємець, яка є платником єдиного податку за ставкою, що передбачає сплату податку на додану вартість.

Згідно із п. 293.3 ст. 293 Податкового кодексу України,  відсоткова ставка єдиного податку у разі сплати податку на додану вартість, встановлюється у розмірі 3 відсотка доходу – для третьої і четвертої груп платників єдиного податку та 5 відсотків доходу – для п’ятої і шостої груп платників єдиного податку.

Враховуючи зазначене, платниками податку на додану вартість можуть бути платники єдиного податку третьої і четвертої груп платників єдиного податку за умови застосування ними ставки єдиного податку у розмірі 3 відсотки доходу та платники єдиного податку п’ятої і шостої груп платників єдиного податку за умови застосування ними ставки єдиного податку 5 відсотків доходу.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183419.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua