Валерій Іщенко: Новий Генеральний план Києва необхідно прийняти при активній участі киян

28 июн, 15:53

«Столиця отримала, нарешті, легітимну владу, від якої кияни очікують швидкого наведення порядку в усіх сферах життєдіяльності нашого міста Однак наведення порядку у Києві неможливе без створення чітких правил. І пунктом номер один у плані столичної  влади по упорядкуванню нашого з вами життя, стоїть якнайшвидше прийняття нового Генерального плану Києва. Адже від нині діючого плану 2002 року, по суті, мало що залишилося».

Про це журналістам заявив народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики, член фракції «УДАР» Валерій Іщенко.

«Окрім того, я переконаний, що столична влада повинна широко залучати самих киян до підготовки  і прийняття цього документу». - зазначив він.

«Генплан Києва безнадійно застарів, тому що, з одного боку, місто розвивається набагато інтенсивніше, ніж прогнозувалося, а з іншого − в нині діючий План постійно вносилися, та й зараз вносяться безкінечні  поправки і доповнення, - розповів депутат, - І на сьогоднішній день в Генплан подібних коректив внесено більш ніж 1200. Як правило, безкінечні  поправки, які вносяться, стосуються одного - зміни цільового призначення різних територій міста».  «В результаті, за десять років ми отримали  в місті повний будівельний хаос», - заявив Валерій Іщенко.

Політик вважає, що столична влада міста  повинна провести інвентаризацію столичної власності, - землі та нерухомості, - відчужених у міста за останні роки.  

«Така  інвентаризація, - наголосив він, - дасть можливість виявити  всі незаконні забудови в місті та  порушення при виділенні земельних ділянок». «При чому, - вважає Валерій Іщенко – ситуація із незаконним захопленням земельних ділянок просто загрозлива. Адже ще при Черновецькому в Києві незаконно роздали 750 гектарів землі. Їх ринкова вартість близько  75 мільярдів гривень! Уявіть собі, що на ці гроші місто могло б збудувати чотири нові окружні дороги чи  більш ніж сто тисяч  квартир за програмою соціального житла».

«А вже на наступному етапі, підключивши до процесу юристів та правоохоронців, ми зможемо повернути киянам вкрадені зелені зони, парки та сквери, а також – повернути в столичний бюджет мільярди гривень і пустити їх на реалізацію найбільш актуальних соціальних проектів», - переконаний депутат.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183472.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua