Что не учитывается в составе расходов плательщика налога на прибыль

02 июл, 11:57

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що відповідно до  підпункту «є» підпункту 138.8.5 пункту 138.8 статті 138 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі за текстом – ПКУ) до складу загальновиробничих витрат, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, включаються витрати на охорону праці, техніку безпеки, понесені відповідно до законодавства.

Водночас, перелік заходів та засобів з охорони праці, витрати на здійснення та придбання яких включаються до витрат, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 року №994 із змінами і доповненнями, не передбачає придбання платником податку побутових приладів (холодильника, мікрохвильової печі, телевізора тощо), призначених для користування працівниками, що перебувають у трудових відносинах з таким платником.

Таким чином, витрати платника податку на придбання та ремонт побутових приладів (холодильника, мікрохвильової печі, телевізора тощо), призначених для користування працівниками, що перебувають у трудових відносинах з таким платником, не є такими, що здійснюються у зв’язку з охороною праці або веденням господарської діяльності, і відповідно як витрати на фінансування особистих потреб фізичних осіб не враховуються у складі витрат платника податку при обчисленні об’єкта оподаткування (підпункт 139.1.1 пункт 139.1 статті 139 Податкового кодексу України).

Звертаємо Вашу увагу, що дане роз’яснення міститься  в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (ЗІР) Міністерства доходів і зборів (дане роз'яснення у категорії 102.07.05).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183575.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua