С 1 июля пенсии, превышающие 10 тысяч гривен, облагаются налогом

03 июл, 10:32

ДПІ  у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що Верховною Радою був прийнятий Закон України від 27.03.2014 року № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

З поміж багатьох заходів  та змін до Податкового кодексу України нормативний документ також  передбачає ґрунтовні зміни у оподаткуванні доходів фізичних осіб у вигляді пенсій. Зазначені зміни набрали чинності з 1 липня 2014 року.

Зокрема, статтю 164 розділу IV Податкового кодексу доповнено новим підпунктом 164.2.19 такого змісту: «Суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету згідно із законом, якщо їх розмір перевищує десять тисяч гривень на місяць, - у частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерел, згідно з міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, такі пенсії підлягають оподаткуванню чи не оподатковуються в країні їх виплати».

Отже, з 1 липня, з суми перевищення 10 тисяч гривень (на місяць) нарахованої пенсії, органи Пенсійного фонду, як податкові агенти, будуть утримувати податок на доходи фізичних осіб за ставкою 15% (17%).

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183636.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua