Государство должно защитить и поддержать бизнес в зоне проведения антитеррористической операции

04 июл, 10:30

«Податкові і кредитні канікули, захист від перевірок та іншу підтримку має гарантувати держава підприємцям у зоні проведення антитерористичної операції. Уже зараз зрозуміло, що без цього підприємці сходу зазнають величезних непоправних збитків, а як наслідок – значні кошти втратить і  державна скарбниця», - таке заявив голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

«Потрібні законодавчі ініціативи і механізми, які б пом’якшили для місцевого бізнесу наслідки форс-мажорних обставин. Нажаль, поки системних кроків у цьому напрямку не зроблено.  Хоча пропозицій від підприємців є чимало. Наприклад,  можна було б спростити процедуру перереєстрації бізнесу чи перехід суб’єктів господарювання з одного виду оподаткування на інший, можна тимчасово запровадити автоматичне продовження  дозвільної документації», - вважає А.Кінах.

За його словами, далеко не всі підприємці мають можливість просто закрити свій бізнес, чи призупинити його роботу, надто – якщо це велике підприємство. Чимало таких зараз працюють у збиток. «Криміногенна ситуація у двох областях надзвичайно напружена. Останній кричущий випадок –  побиття терористами  президента Луганської регіональної торгово-промислової палати  Сергія Кириченка. У регіонах шириться рейдерство і мародерство. Держава повинна стати на бік підприємців, увійти в їх становище. Вони мають відчувати підтримку і захист», - вважає А.Кінах.

Лише на Луганщині через бойові дії сфера інфраструктури та житлового фонду зазнала збитки на 1,3 мільярди гривень,  втрати  бізнесу також обраховуються мільярдами, каже народний депутат. На його думку, потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб бізнес у Луганській та Донецькій областях зберіг свій ресурс життєздатності   і став джерелом відродження регіонів після завершення бойових дій. «Після АТО регіон не повинен залишитися пустирем. Ми маємо  докласти максимум зусиль для збереження там бізнесу. Варто також уже  зараз почати розробляти програму з відновлення регіону. Це буде колосальна робота», - вважає А.Кінах

За його словами УСПП спільно з Торгово-Промисловою палатою, економістами і представниками бізнесу, розробила та спрямувала на розгляд Президента України відповідні пропозиції і готова долучитися до реалізації ініціатив влади з підтримки бізнесу у зоні АТО.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183699.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua