Порядок представления пакетной отчетности в электронном виде

04 июл, 11:07

У зв’язку із внесенням змін  до формату електронного документа  податкової звітності запроваджено пакетне приймання звітності  в електронному вигляді.

Пакетом звітних документів вважається  певний перелік документів одного типу чи різних типів, що подаються  суб'єктом в одному звітному періоді. Пакет має містити основний документ звітності  та необхідні  додатки до нього. Фізично пакетом документів є набір XML-файлів, які називаються згідно з форматом (стандартом) електронної звітності, кожен з яких пов'язаний один з одним відповідними посиланнями, зазначеними у тезі.

Граничний час очікування файлів при збиранні пакета  - 00.00 год щодоби. У разі відсутності будь-якого із заявлених або обов'язкових файлів пакета на 00.00 год щодоби всі інші надіслані файли пакета не приймаються, про що надсилається  квитанція.

У разі виявлення помилок у будь-якому файлі пакета не приймається весь пакет. Після виправлення помилок необхідно надсилати новий пакет документів.

На офіційному сайті Міністерства доходів і зборів України в розділі «Електронна звітність» / «Платникам податків про електронну звітність» / «Програмне забезпечення» розміщується безкоштовне програмне забезпечення з формування та подання платниками податків податкової звітності, податкових накладних та реєстру податкових накладних в електронному вигляді (OPZ), доопрацьоване для формування пакетної звітності.

Інстркуція щодо формування пакетів звітних документів за допомогою програмного забезпечення з формування податкової звітності  в електронному вигляді  знаходиться у розділі «Електронна звітність» / «Платникам податків про електронну звітність» / «Повідомлення платникам податків про подання електронної звітності» / «До уваги платників податків та розробників программного забезпечення!»

У зв'язку з цим для подання звітності в електронному вигляді необхідно оновити версії программного забезпечення, що використовується для формування податкової звітності, до версії, що забезпечує пакетне звітування.

Зазначена інформація викладена в інструкції № 233 від 10.04.2008 р.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183707.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua