Напоминаем о методах определения цены в контролируемых операциях

04 июл, 12:18

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що методи визначення ціни у контрольованих операціях встановлені пунктом 39.3 статті 39 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі за текстом  – ПКУ).

Отже, відповідно до підпункту 39.3.1 пункту 39.3 статті 39 Податкового кодексу України визначення ціни з метою оподаткування доходів (прибутку, виручки) платників податків, що є сторонами контрольованої операції, здійснюється за одним із зазначених методів: порівняльної неконтрольованої ціни (аналогів продажу); ціни перепродажу; «витрати плюс»; чистого прибутку; розподілення прибутку.

При цьому, під час вибору методу, що використовується для визначення ціни в контрольованій операції, повинні враховуватися повнота і достовірність вихідних даних, а також обґрунтованість коригування, що здійснюється з метою забезпечення зіставності умов проведення контрольованої та зіставних операцій.

Допускається використання комбінації двох і більше методів, передбачених підпунктом 39.3.1 пунктом 39.3 статті 39 Податкового кодексу України.

Платник податку використовує будь-який метод, який він обґрунтовано вважає найбільш прийнятним, однак у разі, коли існує можливість застосування і методу порівняльної неконтрольованої ціни (аналогів продажу), і будь-якого іншого методу, застосовується метод порівняльної неконтрольованої ціни (аналогів продажу).

Методику визначення ціни страхового тарифу затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, виходячи з положень статті 39 Податкового кодексу України.

Методику визначення ціни банківських послуг затверджує Національний банк України та центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, виходячи з положень статті 39 Податкового кодексу України.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183725.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua