В Черкассах заработал музей истории налоговой службы области

08 июл, 19:16

Колекція старовинних купюр і монет, печатка відомої поміщиці Катерини Балашової, арифмометр, перший мікрокалькулятор, побутовий комп’ютер та зразки фальсифікату – ці та інші експонати можна побачити у оновленому музеї історії державної податкової служби Черкаської області. Його відкрили на шостому поверсі будівлі головного управління Міністерства доходів і зборів у області. У ньому все те, чим жили у минулому й нині живуть податківці.

Сама ж виставкова зала цього музею поділена на дві частини: в одній – історія розвитку служби, в іншій – досягнення і результати щоденної праці податківців. Експонати для свого музею збирали силами самих співробітників податкової.

Символічну червону стрічку на відкритті музею 4 липня перерізали перший заступник міністра доходів і зборів України Ігор Білоус, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та виконувач обов’язків начальника головного управління Міндоходів у області Володимир Коломієць.

Як зауважив очільник області, такі музеї потрібні й для того, щоб брати все краще від минулого й будувати майбутнє.

– Приємно те, що податкова служба підтримує свою історію, адже це дає змогу згадати минуле і тільки покращувати майбутнє, – зазначив Юрій Олегович. – Кожен на своєму рівні в свій час зробив цей вклад, починаючи від звичайного інспектора і до керівника.

– Як людині, яка раніше не працювала у державних структурах, мені дуже імпонує, як податківці і митники ставляться до своєї історії, свого коріння і навчають цього молодих працівників, – зауважив у свою чергу Ігор Білоус.

Побувати в цьому музеї історії може будь-хто, каже завідувач сектору інформаційно-комунікаційного відділу Олена Заскальна. А в майбутньому, сподіваються його творці, музей розширить свої межі й із суто податкового стане ще й платників податків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183856.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua