Порядок покупки та обороту спирту змінено

09 июл, 10:49

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що Кабінет Міністрів України Постановою від 18 червня 2014 року № 194 затвердив зміни до Порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом.

 

Відтак, згідно із зазначеною Постановою, для отримання спирту покупець надає постачальнику: довіреність покупця за встановленою формою — у разі отримання спирту представником покупця у постачальника; платіжний документ про внесення плати за спирт; платіжний документ про сплату акцизного податку або взятий на облік у органах Міндоходів податковий вексель на суму податку, нарахованого на обсяг спирту, якщо це передбачено Податковим кодексом України.

 

Звертаємо Вашу увагу, що відпуск спирту без зазначених документів забороняється.

 

У разі повернення спирту або невиправного браку, який утворився в процесі виробництва алкогольних напоїв, вищезазначені документи не надаються.

Також слід зазначити, що скасовано норму, яка дозволяла укладати договір на поставку спирту в поточному році. Отже, як передб

ачено Постановою, покупці до 1 жовтня року, що передує плановому, укладають з постачальниками договори на постачання спирту.

 

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183862.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua