Майже 7 тисяч платників ПДВ обліковуються у Голосіївському районі столиці

09 июл, 15:17

Переважна кількість з них – юридичні особи.

 

Станом на 1 липня поточного року на обліку в ДПІ у Голосіївському районі столиці перебуває 6965 суб’єктів господарювання – платників податку на додану вартість. Близько 97,5 % відсотків з них – юридичні особи, 2,5% - фізичні.

            Варто підкреслити, що кількість платників ПДВ постійно зростає. Так, наприклад, з початку року 120 нових суб’єктів господарювання виявили бажання бути платниками податку на додану вартість.

Нагадуємо, що з 1 січня 2014 року новостворений суб’єкт господарювання може бути добровільно зареєстрований платником ПДВ одразу після його державної реєстрації в автоматичному режимі без відвідування органу Міндоходів.

Для цього заяву про добровільну реєстрацію як платника податку слід подати державному реєстратору як додаток до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Сканована електронна копія такої заяви передається державним реєстратором до органів доходів і зборів одночасно з відомостями з реєстраційної картки.

Реєстрацію платника ПДВ орган Міндоходів проводить з бажаного дня, зазначеного у заяві, або протягом 5 робочих днів від дати надходження заяви, якщо в ній не зазначено бажаний день.

 

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183872.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua