В поїзді «Київ – Москва» столичні митники виявили «нічийної» техніки на 716 тис.грн.

10 июл, 12:41

 

56 мобільних телефонів Iphone 5S та 20 планшетів IPad Air (64Gb) торгової марки Apple виявили співробітники Київської міжрегіональної митниці під час спільного прикордонно-митного контролю пасажирського потягу, що прямував з Києва до Москви.

Мобільні телефони та планшети були заховані від митного контролю в конструктивній порожнині простору пасажирського вагону, в якій їх і виявили митники.

Зі слів провідника, про кількість та місцезнаходження товару йому нічого не відомо, перевірку він здійснював, однак нічого не знайшов, сторонніх людей у вагоні не бачив.

Перед відправленням у рейс провідник вагону зобов‘язаний здійснювати огляд усіх місць вагону, де можуть бути заховані предмети або переховуватись люди, з обов‘язковим опломбовуванням всіх технологічних пустот та порожнин вагону.  Однак, схованка з гаджетами не була опломбована.

За виявленим правопорушенням оперативниками Київської міжрегіональної митниці складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, яка передбачає  для порушника відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 100% від вартості предметів правопорушення та конфіскацію цих товарів.

Товар вилучено до рішення суду. За оцінкою, загальна вартість товару становить 716 тис.грн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183885.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua