Місцевий бюджет Шевченківського району столиці отримав майже 99 мільйонів гривень в рахунок платежів за користування землею

11 июл, 12:08

ДПІ Шевченківського району ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що станом на 1 липня поточного року від платників податків Шевченківського району м. Києва до місцевого бюджету надійшло 98 мільйонів 659,5 тисячі гривень плати за землю, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на понад 5 мільйонів гривень!

Плата за землю є одним із головних джерел поповнення бюджетів місцевих громад. Тому від сумлінності сплати цього податку залежить розмір фінансування місцевих видатків та виконання різних програм різного рівня!

Нагадуємо, що відповідно до Податкового кодексу України платниками плати за землю є власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктом оподаткування, відповідно, земельні ділянки та земельні частки, які перебувають у власності або у користуванні.

Будьте уважні! Статтею 287 Податкового кодексу України встановлено, що у разі переходу права власності на будівлю, споруду (їх частину) податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди їх частини, з урахуванням при будинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на  нерухоме майно.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183906.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua