Отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду)

11 июл, 14:34

 

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві інформує, статтею 70 Податкового кодексу України визначено, що фізична особа – платник податків незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент) особисто або через законного представника чи уповноважену особу повинен подати відповідному органу Міндоходів заяву для реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. За зверненням платника податків, його законного представника або уповноваженої особи видається документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі - облікова картка платника податків.

Дитина, яка не досягла шістнадцяти років або є неповнолітньою і ще не має паспорта, не може самостійно отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі. Замість неї це може зробити один з батьків (усиновитель, опікун, піклувальник). Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, то треба подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою.

Допущення будь – якої елементарної неточності при введенні імені, прізвища, по - батькові та дати народження може спричинити ідентифікацію різних осіб.

Нагадуємо, що документ, який засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі видається протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи її законного представника або уповноваженої особи до державної податкової інспекції за місцем проживання. У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки.

                                                      ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183912.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua