Масштабна приватизація потребує попередньої підготовки

14 июл, 15:47

Наймасштабнішу за останні 20 років приватизацію не можна проводити поспіхом і без попередньої підготовки. Таке заявив президент УСПП, голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток» Анатолій Кінах, коментуючи обіцянку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка  наступного тижня почати розгляд списку можливих об'єктів приватизації. 

"Приватизація стратегічних підприємств, перш ніж вона оголошується, повинна супроводжуватися дуже серйозним об'ємом передприватизаційної роботи, починаючи від визначення напрямів, важливих для держави, і завершуючи аналізом інвестиційного клімату, ліквідності підприємств, умов їх приватизації. Інакше вона приречена на невдачу", - підкреслив депутат. За словами Кінаха, важливим елементом приватизації є  зрозуміла і прозора процедура продажу підприємств, її відповідність ринковим умовам.

«Власне продаж держпідприємств - хороша ініціатива, адже питання, пов'язані з ефективністю цієї власності та залученням інвестицій для розвитку промислових цих підприємств і всієї економіки України  - дуже актуальне.  Держава зараз не має ресурсів для ефективного управління, реформування, технологічного оновлення, модернізації  підприємств, якими володіє, тут потрібен приватний капітал",- заявив народний депутат. При цьому, за його словами, обсяг виручених від приватизації коштів може виявитися нижчим, ніж реальна вартість підприємств. "2014 і 2015 роки для України будуть дуже складними, особливо в контексті інвестиційного клімату та ризиків українського сьогодення. Враховуючи їх, сумніваюсь, що наступний рік буде привабливим з точки зору інвестклімату та росту ліквідності об'єктів приватизації", - прогнозує Кінах. На думку народного депутата, кошти від приватизації треба спрямувати виключно на підтримку економіки та розвиток енергозбереження в країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183945.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua