Боротьба з виплатою заробітної плати «в конвертах» - шлях до підвищення рівня життя

14 июл, 17:12

Виплата заробітної плати «в конвертах» є надзвичайно поширеним явищем у нашому суспільстві. Громадяни і досі віддають перевагу нелегальній сумі в "конверті", ніж легальній заробітній платі та офіційному трудооформленню, забуваючи про велику ціну цього питання в майбутньому. А підприємства, з метою мінімізації податків, офіційно виплачують працівникові мінімальну заробітну плату, або навіть і меншу. Виплата такого рівня заробітної плати зазвичай свідчить про численні порушення роботодавцем трудового законодавства та, як наслідок, виплати нелегальної заробітної плати.
Саме на встановлення справедливості та створення соціальної захищеності громадян спрямовані зусилля працівників Державної податкової інспекції у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, які постійно проводять роботу з керівниками підприємств, які виплачують меншу зарплату, ніж мінімально встановлена Законом або на мінімальному рівні.
Так, завдяки проведеним засіданням робочих комісій, які були створені при ДПІ -  380 підприємств погасили заборгованість із заробітної плати на суму понад 18 мільйонів гривень та податку на доходи фізичних осіб в сумі близько 2 мільйонів гривень.
Також керівниками 1422 підприємств було підвищено рівень заробітної плати працівникам в результаті чого до бюджету надійшло більше 2 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.
Тож, шановні громадяни, пам’ятайте, що Ви маєте право вимагати від роботодавців виплати гідної та легальної заробітної плати відповідно до законодавства. Кожна гривня податку із заробітної плати, що надійде до бюджету, впливає на забезпечення Вашої пенсії у майбутньому!
 
ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183949.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua