Київводоканал недоотримав понад мільйон гривень через халатність службових осіб товариства

15 июл, 11:19

Вивченням стану законності щодо раціонального і ефективного використання майна комунальних підприємств, Київською міжрайонною екологічною прокуратурою встановлено, що Публічним акціонерним товариством «Акціонерна компанія «Київводоканал» не доотримано коштів від житлово-будівельного кооперативу за надані послуги з постачання питної води на загальну суму понад 1 млн грн.

В свою чергу встановлено, що керівництво столичного водоканалу знаючи про таку заборгованість вчасно не звернулося до суду щоб стягнути з кооперативу несплачені кошти.

Вказане свідчить про порушення вимог законів службовими особами товариства.

Неналежне здійснення господарської діяльності порушує майнові права Фонду державного майна України та Київської міської ради, а ненадходження або несвоєчасне надходження коштів до водоканалу за надані послуги створює загрозу невиконання цим товариством своїх обов’язків перед населенням міста Києва.

У зв’язку з чим, Київською міжрайонною екологічною прокуратурою розпочато перевірку діяльності ПАТ «АК «Київводоканал» щодо додержання вимог законів при здійсненні водопостачання, водовідведення та з питань повноти і своєчасності розрахунків за надання вказаних послуг.

Прокуратурою буде надано оцінку виконання своїх службових повноважень працівниками товариства, яким не вдасться уникнути відповідальності, у тому числі кримінальної.

Прес-служба Київської міжрайонної екологічної прокуратури


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183953.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua