В Києві представили інвестиційні проекти Дніпропетровщини

15 июл, 18:44

 

 

15 липня, 2014. – В Києві відбулася робоча зустріч Експертного центру з державно-приватного партнерства та інфраструктури (Експертний центр), під час якої було представлено інвестиційні проекти Дніпропетровщини. Головне завдання заходу – налагодження зв’язків між представниками бізнес-спільноти та регіональної влади задля залучення нових інвестицій в розвиток області. Організаторами зустрічі виступили Американська торгівельна палата в Україні (Палата) та Програма розвитку державно-приватного партнерства Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Під час зустрічі представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, на чолі з Головою Дніпропетровської обласної ради Євгеном Удодом, представили інвестиційні можливості своєї області, а також розповіли про основні способи залучення додаткових інвестицій в проекти з розбудови соціальної інфраструктури. Особливу увагу було приділено обговоренню проекту будівництва сміттєпереробного заводу та реконструкції Дніпрообленерго, що забезпечує централізоване теплопостачання у громадських будівлях.

Відкриваючи зустріч Експертного центру, Президент Американської торгівельної палати в Україні Бернард Кейсі зазначив: «Розвиток механізму державно-приватного партнерства є однією з ключових умов ефективності економіки України. Досвід США та європейських держав довів, що така форма взаємодії держави та бізнесу є найоптимальнішою для реалізації інфраструктурних проектів регіонального та державного значення. Американська торгівельна палата й надалі докладатиме зусиль для розвитку і належного функціонування цього механізму в Україні».

«Інфраструктура в регіонах потребує серйозної модернізації, а часом, і будівництва нових сучасних об’єктів. Як показує світовий досвід, для цього необхідне об’єднання державних і приватних інвестицій. Проекти, які я представив сьогодні Експертному центру, можуть бути ефективно реалізовані на основах державно-приватного партнерства. Дніпропетровщина готова для цього. А наше стратегічне завдання – щоб наш інвестиційний потенціал був використаний в повному обсязі і на користь регіону», – зазначив Євген Удод, голова Дніпропетровської обласної ради.

Тетяна Коротка, Директор підготовки проектів ДПП Програми розвитку ДПП, що виступила модератором дискусії, наголосила: «Дніпропетровська область є важливим регіоном промислового розвитку, а тому інвестиції в інфраструктуру є надзвичайно важливими, аби основні галузі не втратили позитивну динаміку свого зростання. Враховуючи обмеження бюджетного фінансування, саме державно-приватне партнерство є тим механізмом, який забезпечить залучення приватних інвестицій, передового досвіду та технологій в об'єкти інфраструктури».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183978.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua