Які способи подання податкової звітності та звіту щодо єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування?

15 июл, 18:45

Відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями (далі - Кодекс) податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено цим Кодексом, в один із таких способів:

     а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою; 

     б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

     в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо  реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
            Разом з тим, п. 49.4 ст. 49 Кодексу визначено, що платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації, розрахунки до органу доходів і зборів в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

            Тобто подання звітності в електронному вигляді до органу доходів і зборів є обов’язковим для великих та середніх підприємств.

            Інші платники податку здійснюють подання звітності за вибором в один із способів, передбачених п. 49.3 ст. 49 Кодексу. В той же час органи доходів і зборів рекомендують таким платникам для зручності подавати звітність в електронному вигляді. 
            Що стосується подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, то згідно з п. 2.1 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів від 09.09.2013 № 454, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.09.2013 за № 1628/24160, звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в органах доходів і зборів в один із таких способів:

     - засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством;
     - на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
     - на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти.

 

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

 

 

 

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/183980.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua