Щодо процедури зняття з обліку платників податків – фізичних осіб – підприємців

18 июл, 12:33

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві інформує, що органи доходів і зборів проводять процедури зняття з обліку платників податків – фізичних осіб – підприємців відповідно до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України 09.12.2011 № 1588 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 14.05.2014 за № 503/25280 (далі – Порядок обліку), та з урахуванням зазначеного далі.

Зняття з обліку фізичних осіб – підприємців в органах доходів і зборів здійснюється на підставі надходження від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру.

За результатами опрацювання відомостей державного реєстратора про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця та аналізу карток особових рахунків платників податків до Реєстру самозайнятих осіб вноситься інформація про дату та номер запису про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця та встановлюється обліковий стан «припинено, але не знято з обліку.

Якщо після припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця залишились незакритими його рахунки у фінансових установах (крім рахунків, відкритих для зарахування коштів на вимогу фізичних осіб), орган доходів і зборів доводить до відома цих установ таку інформацію, повідомляючи їм відомості про дату та номер відповідного запису в Єдиному державному реєстрі.

Останнім звітним періодом для платників буде рахуватись базовий звітний(податковий) період, що дорівнює календарному року.

Фізичні особи – підприємці можуть бути зняті з обліку в органах доходів і зборів у разі встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів, контроль за справлянням яких здійснюють органи доходів і зборів.

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184040.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua