Про спрощену систему оподаткування обговорювалось під час прес-конференції в ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

18 июл, 20:50

 

            Днями в ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві було проведено прес-конференцію із заступником начальника Наталею Роговенко та представником газети «Про приватних підприємців та єдиний податок». На зустрічі розглядалось питання щодо спрощеної системи оподаткування для фізичних осіб.

            Наталія Іванівна розповіла про порядок обрання, відмови та умов перебування на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, регламентований розділом ХІV «Спеціальні податкові режими» Податкового кодексу України.

            Заступник начальника зауважила, що одним з важливих нововведень в Податковому кодексі стосовно спрощеної системи є те, що суб'єкти господарювання отримали можливість подавати заяву на реєстрацію платником єдиного податку в електронному вигляді, протягом року змінювати групу і ставку податку, а для найбільш популярної - другої групи -  звітний період розширився з місяця до року. «Минулого року діяв мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу, який продовжено до 2015 року. Вже цього року саме «спрощенці» першими зможуть скористатися перевагами електронної перевірки», - відзначила Наталя Роговенко.

            Також заступник начальника повідомила: «З січня 2014 року реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку. Таким чином, замість свідоцтва платника єдиного податку фізична особа – підприємець, на свій запит, зможе безоплатно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку, що значно зменшує документообіг із контролюючими органами та скорочує витрати часу і ресурсів».

            На закінчення прес-конференції Наталя Іванівна відповіла на всі запитання журналіста та подякувала за активну участь та підтримку органів Міндоходів для формування свідомого, дисциплінованого платника податків.

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184062.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua