Україна виходить на фінішну пряму в ратифікації історичного документа – Угоди про асоціацію з ЄС

22 июл, 20:52

Україна виходить на фінішну пряму в ратифікації історичного документа – Угоди про асоціацію з ЄС та має всі шанси стати повноправним членом Євросоюзу вже до кінця цього року. Про це заявив народний депутат (фракція "УДАР Віталія Кличка"), член Комітету ВР у закордонних справах Віталій Іляшенко.

– Сьогодні, коли Україна продовжує боротьбу проти російської агресії, а Європа та весь західний світ шоковані злочином терористів – збитим над Донбасом пасажирським літаком Boeing-777, – слова "європейська солідарність" набувають більшого змісту. Зараз можна з упевненістю сказати, що європейський вибір – не просто забаганка окремих політиків або бізнес-еліт, а воля всієї української нації, – переконаний народний депутат.

За його словами, саме цей факт і посилює впевненість у тому, що Верховна Рада вже найближчим часом виконає свою місію та ратифікує Угоду. Партія "УДАР" робитиме все, щоб наблизити цей момент.

Нардеп сподівається, що країни ЄС дотримають слова і також ратифікують документ, – з тим, щоб глибока та всеохопна зона вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацювала ще до кінця року.

– Успішна економічна інтеграція вимагає злагодженого державного механізму, спрямованого на підтримку вітчизняного бізнесу, гармонійний і недискримінаційний розвиток різних галузей економіки за європейськими стандартами тощо. Тому "УДАР" підготував кілька пакетів законопроектів, які стосуються покращення ділового клімату, – зазначив Віталій Іляшенко.

Крім того, – додав він, – партія "УДАР" вважає за необхідне проведення урядом широкої інформаційної та роз’яснювальної кампанії щодо виходу на нові ринки для підприємств-експортерів і потенційних експортерів з числа малого та середнього бізнесу, а також готова ініціювати парламентські слухання щодо державної підтримки експорту, зокрема в контексті функціонування зони вільної торгівлі з ЄС.

Зазначимо, що Міністерство юстиції завершило правову оцінку Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Найближчим часом МЗС має передати пакет документів до Президента України, який внесе законопроект про ратифікацію до Верховної Ради.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184203.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua