Средства в виде дополнительного блага с признаком «126» подлежат налогообложению

23 июл, 11:58

Фахівцями ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві проведена документальна позапланова невиїзна перевірка діяльності платника податків «К» з питань дотримання платником податків вимог податкового законодавства з податку на доходи фізичних осіб протягом 2012р.

Аналізуючи форму 1-ДФ працівниками інспекції було визначено, що платник податків отримав дохід за ознакою «126», як додаткове благо. Сума боргу по договору про надання кредитних послуг платника податку анульована кредитором за його самостійним рішенням.

Таким чином, загальний оподатковуваний дохід фізичної особи - платника податків «К» за 2012 рік склав 615,63 тис.грн.

Громадянин «К» був письмово повідомлений установою банку про необхідність подання декларації з відображенням сум отриманих доходів у вигляді додаткового блага згідно з умовами якого здійснювалось прощення боргу, однак декларацію самостійно не подав та податок не сплатив, і тому сума податку до сплати у 2014 році збільшилась на суму штрафних санкцій у розмірі 26,28 тис. грн..

Отже, платнику доведеться сплатити податку на доходи фізичних осіб в сумі 104,44 тис. грн. та штрафної санкції – 26,28 тис. грн. Загальна донарахована сума складає 130,72 тис. грн.

Термін сплати не настав.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184247.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua