Прозрачность работы налоговых органов государственной власти

25 июл, 14:49

Реалізація права на доступ до публічної інформації в Україні набуває все більшої суспільної важливості, адже відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади, що сприяє зростанню довіри до неї громадян. У період січень-червень 2014 року до ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві надійшло 39 запитів на публічну інформацію, у т.ч. від юридичних осіб – 34 (87,2%), від фізичних осіб – 5 (12,8%).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість запитів зменшилась на 7 ( 2013 рік – 46 запитів). При цьому, найбільше запитів надійшло поштою - 34.

 У звітному періоді до ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві надійшло 15 запитів, що підпадають під вимоги статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 року №2939- VІ (ст.22 «Відмова та відстрочка в  задоволенні запиту на інформацію»).

У звітному періоді найактуальнішими були запити про: результати зустрічної звірки; стан процедури ліквідації підприємницької діяльності; статусу платника ПДВ; надання інформації про третіх осіб; стосовно прийняття декларацій; наявності ліцензії на продаж алкогольних та тютюнових виробів.

Усі запити розглянуто та надіслано відповіді запитувачам у 5-ти денний термін.

У січні – червні 2014 року фахівцями відділу забезпечення доступу до публічної інформації та організації розгляду звернень громадян було проведено 6 семінарів для працівників структурних підрозділів з питань розгляду запитів на публічну інформацію.

З початку року ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві проведено 3 «гарячі телефонні лінії» з питань подання та розгляду запитів на публічну інформацію. Усі абоненти отримали роз’яснення, найважливіші з них розміщуються в Інтернеті.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184372.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua