Забезпечені у судовому порядку надходження до бюджету склали майже 513 млн. грн.

30 июл, 10:39

Завдяки проведеній юридичним управлінням ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві роботі до бюджетів усіх рівнів з початку року забезпечено надходжень на суму майже 513 млн. грн.

Наразі в судах перебуває 1688 справ на загальну суму більше 7,1 млрд. грн.. З них 1586 справ за позовами платників податків до органів доходів і зборів на суму 6,8 млрд. грн., що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 396 справ більше. За позовами ДПІ у судах знаходиться  73 справи на суму майже 269 млн. грн.

По 171 справі на загальну суму більше 512 млн. грн. було прийнято рішення на користь органів Міндоходів, а це  49,8 % від кількості вирішених справ. На користь суб'єктів господарювання вирішено 172 справи.

Здебільшого судові справи стосувалися: застосування штрафних санкцій по ПДВ; зменшення сум ПДВ; податку на прибуток та застосування штрафних санкцій по даному податку; визнання нечинними податкових повідомлень-рішень.

Така динаміка роботи юридичного управління свідчить про зменшення тиску на платників податків припинено.

Нагадуємо, що, відповідно до Податкового кодексу України, платник має право оскаржити рішення податкової інспекції в адміністративному чи судовому порядку. Скарга про донараховані суми грошових зобов’язань подається впродовж 10 днів з дня отримання податкового повідомлення–рішення.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184539.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua