Підтримка своїх працівників у тяжкі часи випробувань – спільна справа органів влади і роботодавців

30 июл, 13:03

На цьому тижні в приміщенні ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбулася зустріч заступника начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Наталі Роговенко з журналістами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок».

 «Неофіційне оформлення трудових відносин, виплата «заробітної плати в конвертах» є негативним наслідоком як для роботодавців, працівників, так і для членів територіальних громад та суспільства в цілому» - зазначила заступник начальника під час зустрічі.

 З метою усунення причин, які створюють передумови для мінімізації заробітної плати з роботодавцями, які беруть на роботу працівників без офіційного оформлення порушують права людини закріплені в Конституції України, постійно проводять зустрічі податківці. Представники контролюючих органів мають достатньо прикладів про невтішні наслідки порушень податкового та трудового законодавства.

 Протягом червня 2014 року проведено 6 засідань «круглого столу», на які були запрошені посадові особи 95 підприємств, що здійснюють діяльність, але нараховують заробітну плату на рівні або менше встановленого законодавством розміру.

 У ході проведених бесід було звернуто увагу на необхідність збільшення нарахувань оплати праці враховуючи виробничий потенціал підприємств, рівень середньої заробітної плати.

 За рахунок індивідуально – роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарської діяльності, спільних заходів з Солом’янською РДА та іншими контролюючими органами, протягом травня 2014 року 35 підприємств підвищили фонд оплати праці, за рахунок чого в бюджет додатково перераховано 34,5 тис. грн..

 « Забезпечити гідну життєдіяльність своїх працівників у тяжкі часи випробувань – це наша спільна задача і турбота», – такими словами закінчила зустріч Наталя Іванівна

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184547.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua