На Житомирщині презентували проект із виробництва органічних добрив окупністю 8–9 місяців

30 июл, 13:21

Проектом передбачається організація у с. Барашівка Житомирської області виробництва органічного добрива на основі посліду, компосту і торфосировини. Обсяг необхідних інвестицій для запуску проекту становить 20 млн грн, а очікуваний термін окупності інвестицій – 8–9 місяців.

Про це повідомив заступник керівника Житомирського Регіонального центру з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України Віталій Сівко, – інформує прес-служба відомства.

«Підприємства Європейського Союзу все частіше відмовляються від мінеральних добрив і надають перевагу вирощуванню продукції високої екологічної чистоти з використанням саме органічних добрив. Річ у тім, що мінеральні добрива призводять до накопичення у ґрунтах різних хімічних залишків і підвищують їх кислотність. Виробництво органічних добрив відповідає останнім світовим тенденціям, тому ми переконані, що це має бути цікавий для інвесторів проект», – зазначив В. Сівко.

За його словами, проект та власне інвестиційну пропозицію розробив Житомирський РЦІР у співпраці з одним із найбільших в Україні фермерських господарств – перепелиною фермою «Миколай». На її основі і планується запуск виробництва.

Актуальність цього проекту також полягає у тому, що виробництво буде тісно пов'язане з використанням місцевої сировини – торфу, обсяги покладів якого на Житомирщині оцінюються приблизно у 50 млн тонн.

Він додав, що проект із виробництва органічних добрив у Житомирській області є частиною великого проекту «Екопродукт Житомирщини», який буде представлений інвесторам наприкінці 2014 року.

«Крім бізнес-пропозиції з виробництва органічних добрив, проект включатиме виробництво органічної продукції і її сертифікації за європейськими стандартами у фермерських господарствах регіону», – зауважив В. Сівко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184553.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua