Держава розпочала виплати учасникам програми доступного житла - вкладникам Південкомбанку

01 авг, 08:07

З 30 липня розпочато виплати коштів громадян – учасників програми доступного житла, що зберігалися на банківських рахунках ПАТ «КБ «Південкомбанк».

Як повідомила заступник Голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Ельвіра Левченко, банком-агентом, що здійснює виплати в межах 200 тисяч гривень громадянам, які зберігали кошти на банківських рахунках ПАТ «КБ «Південкомбанк» Фондом гарантування вкладів фізичних осіб визначено ПАТ «ФІДОБАНК».

Договір про здійснення виплат вкладникам ПАТ «КБ «Південкомбанк» - учасникам програми доступного житла між ПАТ «КБ «Південкомбанк», ПАТ «ФІДОБАНК», та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву укладено 29 липня. А вже 30 липня розпочалися виплати коштів таким громадянам.

Ельвіра Левченко наголосила, що сьогодні реально розпочато процес виплат, вже 90  громадян  з 442 отримали свої  кошти, 3 млн. грн. направлені на рахунки забудовників. Таким чином для більшості таких громадян найближчим часом питання повернення коштів буде вирішено.

«Спрямування коштів забудовникам зняло фінансову напругу по добудові об’єктів. У тому числі, по тим громадянам, чиї кошти не підпадають у повному обсязі під гарантовані виплати Фондом гарантування вкладів (понад 200 тис. грн.), забудовники підтверджують готовність зберігати зарезервовані квартири, оскільки цими громадянами вже сплачено вагому частину вартості житла», - підкреслила заступник Голови правління Держмолодьжитло.

Значною мірою повернуто довіру громадян, які взяли участь у програмі доступного житла, і з цією метою зберігали кошти на банківських рахунках ПАТ «КБ «Південкомбанк». За словами киянки Людмили Самілик, яка отримала 31 липня  у відділенні ПАТ «ФІДОБАНК» кошти, що зберігались на її рахунку у Південкомбанку, сьогодні разом з виплатами їй було додано впевненості у тому, що вона отримає свою квартиру.

«Сьогодні ми отримали кошти, які найближчим часом будуть переведені забудовнику. Таким чином сьогодні у мене знову з’явилась впевненість у тому, що я отримаю свою власну квартиру», - сказала Людмила Самілик.

За словами Ельвіри Левченко, робота по поверненню всіх коштів громадян – учасників програми доступного житла, що зберігали кошти на банківських рахунках проблемних банків триває. Найближчим часом очікується прийняття відповідних рішень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184641.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua