Щодо бази оподаткування нерухомого майна

06 авг, 13:50

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві звертає Вашу увагу, що для фізичних осіб платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки об'єктом оподаткування є об'єкт житлової нерухомості, в тому числі його частка, а базою оподаткування з 01.04.2014 р. є загальна площа об'єкта житлової нерухомості, у тому числі його часток.

У разі наявності у платника податку більше одного об'єкта оподаткування, в тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків, у т. ч. їх часток), база оподаткування обчислюється виходячи з сумарної загальної площі таких об'єктів.

Зокрема, пунктом 265.4 статті 265 Податкового кодексу України передбачено пільги зі сплати податку на нерухоме майно у вигляді зменшення бази оподаткування об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичної особи: для квартири/квартир незалежно від їх кількості на 120 м2; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 250 м2; для різних видів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 370 м2. Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Разом з тим пільги із сплати податку не надаються на об'єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Зазначена інформація міститься в листі Міністерства доходів і зборів України від 14.04.2014 року № 6823/6/99-99-17-04-16.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184848.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua