Відміна 17% податку з волонтерів

07 авг, 14:50

У п"ятницю 1 серпня, на 3-му Антикорупційному форумі між представниками громадськості, медіа, СБУ, Фіскальної Служби та Верховної Ради, було знайдено взаєморозуміння та прийнято рішення по одному з дуже актуальних питань. Це 17% податок, який на початку наступного року повинні будуть заплатити всі волонтери, які збирали гроші на свої картки, а потім купували засоби для армії, вимушених переселенців, поранених бійців та ін.
 
Представник громадськості - голова ГО Воля-Громада-Козацтво Ступіна Ольга задала питання Фіскальній службі: що податківці будуть робити з цими людьми, адже жоден відомий нам волонтер не залишає 17% у себе на картці для оплати податку?

Голова департаменту правової роботи Фіскальної служби Меняйло Сергій Олександрович відповів, що фіскальна служба готує свої матеріали для відміни цього податку та передасть їх до Мінфіну протягом тиждня.

Оскільки Фіскальна служба не має права законотворчьої ініціативи, депутат Верховної Ради від фракції Удар Оксана Продан запропонувала подати від свого імені законопроект до Верховної Ради. Таким чином період проходження процедур буде значно коротшим.

Вся розмова зайняла три хвилини. Рішення внесли в протокол. Тепер потрібно все це зробити, як пообіцяли, і буде книжковий приклад взаєморозуміння та плідної співпраці різних гілок влади з громадськістю.

Пропонуємо активістам та журналістам долучитись до підтримки та доведення до логічного завершення цієї позитивної справи. Тиждень закінчується завтра, 8 серпня. Давайте разом спитаємо наших народних обранців та фіскальну службу, чи встигли вони зробити обіцяне.

 Як це було - можна буде почути в аудіо-запису. Друзі поділились. Кого зацікавить, звертайтесь, відправлю (розмір 9Мб).  І різні мови також не заважають, коли люди хочуть чути один одного.

ГО ВОЛЯ-ГРОМАДА-КОЗАЦТВО


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184915.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua