РНБО: На місці падіння Boeing 777 «Малайзійських авіаліній» бойовики облаштували артилерійські системи

07 авг, 23:02

 

Київ, 7 серпня 2014 року – «Ні Росія, ні її найманці ніколи не були зацікавлені в об’єктивному розслідуванні причин катастрофи збитого авіалайнера. На місці падіння Boeing 777 «Малайзійських авіаліній»  бойовики облаштували позиції, встановили на них артилерійські системи та вирили цілу мережу окопів. Після отримання оперативної інформації стало зрозумілим, чому терористи не допускали міжнародних експертів на більшість території на місці падіння літака», – заявив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко.

Група міжнародних експертів, що працювала на місці катастрофи Boeing 777, через постійні обстріли з боку терористів вимушена була завершити першу фазу пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів. Експерти робочої групи відклали розслідування на невизначений термін. «Найближчим часом вони планують обговорити можливі терміни початку другої фази пошукових робіт. За кілька днів роботи недослідженими залишаються щонайменше 3 територіальні зони з уламками літака. До прийняття рішення про продовження пошуків більша частина експертів залишить Україну, за винятком невеликої кількості для здійснення зв’язку та координації», – додав речник РНБО.

За словами Андрія Лисенка в СБУ заявляють, що Росія планувала збити літак «Аерофлоту» для виправдання вторгнення в Україну. «Літак слідував тим же коридором, приблизно у той же час, що й малазійський Боїнг, це був рейс АФЛ-2074 за маршрутом Москва – Ларнака. Саме для цього до України був доправлений комплекс «Бук», керований російським екіпажем», – зазначив полковник Лисенко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184924.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua