Чи будуть нараховуватись штрафи за несвоєчасне подання звітності та сплату податків та зборів, та яка процедура їх списання?

08 авг, 11:26

Чи будуть нараховуватись штрафи за несвоєчасне подання звітності та сплату податків та зборів, та яка процедура їх списання?

Відповідь:
Штрафні санкції, визначені Податковим кодексом, не застосовуються протягом строків продовження граничних строків подання податкової декларації згідно з пунктом 102.6 статті 102 Податкового кодексу 

Порядок застосування пунктів 102.6 – 102.7 статті 102 Податкового кодексу затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 №1044.

Відповідно до Наказу №1044 обставини непереборної сили (форс мажорні обставини) – це непереборна за даних умов сила (стихійне лихо, дія суспільного ворога, оголошена та неоголошена війна, загроза війни, терористичний акт, блокада, революція, заколот, повстання, масові заворушення, громадська демонстрація, блискавка, пожежа, буря, повінь, землетрус, нагромадження снігу або ожеледь, вибух тощо), яка є обставиною, що звільняє фізичну особу або посадових осіб юридичної особи від відповідальності за невиконання обов’зків, передбачених податковим законодавством.

Платник повинен надати довідку з Торгово – промислової палати щодо форс – мажорних обставин і тоді штрафні санкції не нараховуються.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/184957.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua