Категорії товарів, які на період АТО звільняються від оподаткування ввізним митом та ПДВ

11 авг, 15:03

Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що відповідно до Закону України від 01.07.2014р. №1560-VII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законів України щодо ввезення засобів індивідуального захисту та лікарських засобів» та Закону України від 01.07.2014р. N 1561-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів", на період проведення АТО або запровадження воєнного стану звільняються від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість спеціальні засоби індивідуального захисту за визначеними кодами згідно з УКТЗЕД, лікарські засоби та медичні вироби, зареєстровані та дозволені для застосування в Україні, а також лікарські засоби та медичні вироби без їх державної реєстрації при ввезенні їх на митну територію України.

Обсяги ввезення лікарських засобів та медичних виробів визначаються Кабінетом Міністрів України.

При митному оформленні зазначеної категорії товарів слід застосовувати такі коди:
-спеціальні засоби індивідуального захисту, бронежилети, нитки та тканини для виготовлення бронежилетів - "161";
-лікарські засоби та медичні вироби відповідно до підпункту "в" пункту 193.1 статті 193 Податкового кодексу України - "162";
-лікарські засоби та медичні вироби без їх державної реєстрації та дозвільних документів щодо можливості їх ввезення - "163".


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185054.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua