Підсумки кампанії декларування

13 авг, 12:25

Сплата податків – це не тільки конституційний обов’язок кожного громадянина, а й можливість добровільного наповнення бюджету, від рівня якого залежить соціально – економічний розвиток району та добробут усіх.
Для працівників ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві перші сім місяців року завжди дуже важливі і відповідальні. Так, як досягненню вагомих ре¬зультатів діяльності інспекції сприяє, зокрема, і успішне проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян.
Цього року  декларації про отримані протягом 2013 року доходи подали до інспекції більше 2 300 громадян, з яких майже 730 громадян подали декларації для отримання податкової знижки. За результатами розгляду та перерахунку декларацій, поданих для отримання податкової знижки, громадянам повернуто майже 2 мільйони гривень, причому більшість повернутих коштів складають виплати у зв’язку з нарахуванням податкової знижки на навчання. До речі, згідно чинного  податкового законодавства, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки громадяни мають право не до 1 травня, а до 31 грудня.
Загалом же у  2014 році за результатами річного декларування до бюджету надійшло майже 84 мільйони гривень податку з доходів фізичних осіб.
Звертаємо Вашу увагу, що у разі порушення терміну сплати, відповідно до статті 126 Податкового кодексу України, передбачена відповідальність у вигляді штрафу у таких розмірах: - при затримці до 30 календарних днів включно – у розмірі 10 відсотків від суми боргу; - при затримці більше 30 календарних днів  - 20 відсотків від суми боргу.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185157.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua