РНБО: Бойовики обстріляли «Градами» село під Луганськом

14 авг, 11:29

«Сьогодні о 13 годині терористи з боку селища Сімейкіне і міста Краснодон нанесли масований ракетно-артилерійський удар з установок «Град» по селу Переможне під Луганськом. Втрати уточнюються», – заявив полковник Андрій Лисенко, речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Українські військові ведуть активний наступ в околицях Донецька. Це вже дозволило звузити кільце довкола міста та відрізати шляхи, якими донедавна користувалися  терористи. Сили АТО перекрили постачання зброї та найманців з Росії до Донецька через трасу Н21 (Старобельськ-Луганськ-Донецьк). Критичною для терористів стала нестача ресурсів для організації оборони у напрямі Шахтарськ-Торез-Сніжне. Це дає змогу силам АТО блокувати угрупування бойовиків у цих районах.

«Подальше просування сил АТО на південний захід від Лутугиного та зустрічне просування наших військових від Іванівки Луганської області дозволяє блокувати угруповання терористів у районі Алчевська і Стаханова, де розміщені опорні пункти бойовиків. Також сили АТО блокують групи терористів в районі Луганська і проводять операцію з розблокування аеропорту», – додав речник РНБО.

За оперативною інформацією, в Донецькій області повністю зруйновано 300 будинків: 42 комунальної форми власності, решта – 258 приватні садиби. «Без даху над головою залишилось 480 сімей, що складає понад тисячу чоловік», – додав Лисенко.

Під натиском Збройних сил України, терористи, відступаючи, обстрілюють позиції сил АТО. Сьогодні з танків російські найманці двічі обстріляли українські позиції на території аеропорту «Луганськ». «З мінометів, ствольної артилерії і установок «Град» були обстріляні позиції і блокпости сил АТО в районі Іловайська, Петровського, Стукалової Балки, Кринички, Шишкового, Нижнього Минченка», – повідомив речник РНБО.

Починаючи з 6 липня по 12 серпня гуманітарну допомогу до звільнених від терористів міст доставляли рятувальники Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Черкаської областей, Чернігівської, Сумської областей. Всього на Схід України рятувальники вже доправили 250 тонн продуктів, 800 наборів добових пайків, 8650 літрів питної води та 6 500 буханок хліба.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185200.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua