Депутатів змусили зробити перший крок до люстрації

14 авг, 16:26

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект «Про очищення влади» (№4359а), який передбачає комплексне реформування судів, прокуратури, СБУ, міліції та державної служби за стандартами Євросоюзу, внаслідок чого чисельність їх працівників має бути різко скорочена, а зарплати – збільшені. За відповідне рішення проголосували 252 народні депутати.

«Тепер потрібно якомога скоріше сформувати робочу групу, в яку мали б увійти представник усіх фракцій, щоб доопрацювати законопроект для голосування у другому читанні. Впродовж цих двох днів ми отримали велику кількість слушних пропозицій від різних депутатських груп, фракцій та позафракційних, а також від громадськості, щодо доопрацювання законопроекту. Тому прошу усіх долучитися до підготовки законопроекту до голосування в цілому», - зазначив народний депутат України – співавтор законопроекту, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

Народний депутат також зазначив, що саме цей закон стане потужним стартом для оновлення державної влади.

«Цей закон зробить нашу Україну сильнішою, дасть змогу оновити владу, забезпечити «соціальні ліфти» для потрапляння у владу фахівців і людей, які мають високу громадську підтримку. Тому прохання: дати своїх представників у робочу групу, щоб за скороченою процедурою винести законопроект для ухвалення вже на наступному сесійному тижні», - акцентував парламентар.

Дерев’янко також підкреслив, що ухвалення цього законопроекту стало можливим лише завдяки активності громадян, які не припиняли акції протесту доки, не отримали результат.

Як повідомлялося, з вівторка під стінами Парламенту відбуваються мітинги з вимогою ухвалити люстраційний законопроект «Про очищення влади» (4359а).

Законотворча ініціатива передбачає реформування всіх органів державної влади, та позбавлення права працювати у владі посадовців, які:

·         не можуть пояснити походження свого майна, чи майна своїх родин;

·         словами чи діями підтримували зазіхання на нашу територіальну цілісність;

·         під час Майдану були начальниками і не написали заяву про звільнення;

·         які є вихідцями з КДБ або очолювали компартійні та комсомольські організації;

 

Набрати нових суддів, прокурорів, міліціонерів, чиновників, на заміну звільненим - відповідно до законопроекту, пропонується виключно через відкриті конкурси.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185228.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua