Нововведення в податковому законодавстві задля якісного майбутнього

18 авг, 07:57

 Днями в приміщенні ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві відбулася зустріч за участі начальника інспекції Андрія Миколайовича Пащенка та журналіста районної газети «Справжня бухгалтерська газета». Захід був присвячений обговоренню нових змін в податковому законодавстві.
 Під час зустрічі з представником ЗМІ Андрій Пащенко розповів, що в Україні тимчасово запроваджено загальнодержавний військовий збір, який дозволить збільшити надходження до бюджету, покращити фінансування потреб Збройних Сил, а також скоротити видатки на держапарат.
  Начальник інспекції повідомив: «Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» від 31.07.2014 № 1621-VII набрав чинності з 3 серпня 2014 року. Військовий збір буде стягуватись у розмірі 1,5%».
 Роз’яснюючи основні правила адміністрування нововведеного збору начальник повідомив, що платниками збору є податкові агенти, фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи - нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні. Військовий збір буде стягуватись з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.
 «Варто відзначити, що особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату до бюджету військового збору з доходів у вигляді заробітної плати є роботодавець, який виплачує такі доходи на користь платника податку. Щодо утримання збору з інших доходів, то нараховує його і сплачує податковий агент», - сказав Андрій Миколайович. Принципи нарахування, утримання та сплати військового збору до бюджету зазначені положеннями статті 168 Податкового кодексу України.
 Розповідаючи про нововведення в податковому законодавстві, очільник інспекції також повідомив мас-медіа про те, що з 1 листопада 2014 збільшується "поріг" обов'язкової реєстрації підприємства платником ПДВ - з 300 тис. грн. до 1 млн. грн.; режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур продовжено до 31 грудня 2014 року включно; скасовано звільнення від оподаткування ПДВ операцій з поставки лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості. Також скасовано оподаткування за нульовою ставкою послуги з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті +. Ще одним важливим прогресуючим кроком є введення з 1 січня 2015 системи електронного адміністрування податку на додану вартість, що має допомогти вирішити проблеми ліквідації «податкових ям» та вчинення шахрайств з цим податком.
 Під час заходу Андрій Пащенко дав відповіді на запитання журналіста газети, та був приємно вражений неабиякою зацікавленістю мас-медіа в детальному ознайомленні із змінами в адмініструванні податків.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185295.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua